Актуелности

Од прича о успеху наших ученика и наставника до актуелних програма и догађаја, наш сајт вам олакшава да будете информисани о најновијим догађајима.
Прочитајте најновије приче у наставку.

Почео упис ученика у музичку школу

26 март 2020.

Драги наши, почеле су електронске приаве за упис ученика у наредну школску 2020./2021. годину.
Електронске пријаве можете обавити кликом на линк

Запажен резултат наших солфеђиста на 27. Републичком такмичењу из солфеђа и теорије музике

09. Децембар 2019.

Са поносом вас обавештавамо да је осморо наших ученика остварило изузетне резултате на тренутно одржаном ,,27. Републичком такмичењу из солфеђа и теорије музике" у Београду (07-08.12.2019.)

Ово такмичење је највишег нивоа тог типа у нашој држави а на њему се ученици из свих музичких школа надмећу у више области предмета солфеђо и теорија музике.

Учествовали су ученици троје наставника Солфеђа наше музичке школе а ево и резултата ученика по класама:

Ученици наставнице - Звездана Гладовић:
Ана Станојевић, IIIа категорија -
Прва награда (100) бодова.
Ана Станојевић, IIIб категорија -
Прва награда (96 бодова)
Јелена Бојанић, IVб категорија -
Прва награда (97 бодова)

Ученици наставнице - Ана Вујичић:
Велизар Пејовић, IIа категорија -
Прва награда (98 бодова)
Миљан Савићевић, IIб категорија -
Прва награда (96 бодова)
Ружица Хрњез, IIб категорија -
Прва награда (95 бодова)

Ученици наставника - Стеван Гез:
Марија Алексић, IIIа категорија -
Прва награда (98) бодова)
Теодора Деспотовић, IIIа категорија -
Прва награда (98) бодова)
Лука Нинковић, IIIб категорија -
Прва награда (98 бодова)

Честитамо нашим ученицима на постигнутим резултатима као и њиховим породицама - без чије подршке ови успеси не би били могући. Честитамо и нашим наставницима и желимо да заједнички остваре још успеха којима наша школа доказује своју вредност.

Наша школа, иако мала у односу на друге музичке школе, годинама ниже награде са разних такмичења. А томе доприноси таленат наших ученика и њихова посвећеност музици заједно са усмереним радом наставника-ментора, на чему смо захвални. А музика може толико тога да нас научи у том процесу :)

Ваша Основна музичка школа у Врбасу

Најава Новогодишњег Хуманитарног концерта ученика Основне музичке школе у Врбасу

06. Децембар 2019.

Драги наши, у складу са предстојећом празничном атмосфером, са поносом вас обавештавамо да ће наш полугодишњи концерт бити хуманитарног типа - чиме читав догађај добија на додатном значају а повод за наше окупљање је још важнији.

Концерт ћемо одржати 17.12.2019. (уторак) у биоскопу ,,Југославија" у Врбасу (Маршала Тита 73/а) са почетком у 17 часова.

Добровољним прилозима сакупићемо средства како бисмо обрадовали наше мале другаре-јунаке са дечјег одељења болнице у Врбасу. А шта је лепши повод од њихових осмеха и среће?

Придужите нам се у овој лепој мисији и покажимо тако солидарност и слогу а то све уоквиримо на најлепши могући начин - Музиком.

Позовите ваше пријатеље, дођите породично на овај догађај и делите нашу објаву како бисмо у што већем броју остварили свој циљ :)

Ваша Основна музичка школа у Врбасу

Јавни час у Врбасу у понедељак 09. Децембра

06. Децембар 2019.

У понедељак 09.12.2019. у школи у Врбасу одржаће се јавни час. Наступиће ученици наредних класа:
Дуња Витман (хармоника), Весна Станков (клавир) и Лејла Елмази (клавир).

Дођите да уживамо заједно 

Јавни час клавирског одсека у Врбасу

05. Децембар 2019.

Јуче је у нашој школи одржан јавни час наших младих клавириста :)
Наступали су ученици следећих класа (наставница): Милица Огњановић, Настасја Оковацки, Лејла Елмази и Весна Станков.
За све оне који нису присуствовали, прилажемо пар фотографија и позивамо да и у будуће долазите на јавне наступе и тако пружите подршку нашој деци :)
Ваша Основна музичка школа у Врбасу

Запажени резултати на такмичењу ,,Pianissimo'' одржаном у Суботици

01. Децембар 2019.

Са поносом вас обавештавамо да су две наше ученице јуче оствариле запажене резултате на међународном такмичењу ,,Pianissimo" одржаном у Суботици.
Ученице Анастасија Вучетић (беби категорија) и Јована Паповић
(прва категорија), обе у класи наставнице Настасје Оковацки, освојиле су прве награде.
Честитамо нашим ученицама, њиховим породицама као и наставници Настасји на постигнутом резултату и желимо им да наставе истим темпом на свом музичком путу :)

Ваша Основна музичка школа у Врбасу

Јавни час издвојеног одељења у Савином Селу

07. Новембар 2019.

Драги наши,
јуче су наши ученици издвојеног одељења у Савином Селу приредили јавни наступ на којем су свирали ученици класе Милице Бувач (клавир), Сање Радивојевић (клавир) а наступиле су и две певачке групе које припрема наставник Мирко Здјеларић.

Делимо са вама фотографије и позивамо вас да посећујете наступе наших ученика и тиме подржите њихов рад :)

Ваша Основна музичка школа у Врбасу

Јавни час у Змајеву

01. Новембар 2019.

Јуче су наши ученици издвојеног одељења у Змајеву, у класи Марије Ђукић (клавир) имали јавни час а ево и неколико фотографија са тог догађаја

Посетили су нас мали другари :)

11. Oktobar 2019.

Јуче су нашу школу посетили мали другари којима смо направили кратку презентацију музичке школе.
Њихова енергија и чистота душе је нешто чему сви треба да тежимо а музика нас том циљу само може приближити

Јавни час наших ученика у Савином Селу

Октобар 10., 2019.

Јуче су наши другари из издвојеног одељења у Савином Селу имали мали концертић-дружења а поводом дечје недеље која је у току.
Свирали су, певали, играли и дружили се кроз разне музичке игре.
Организатори су били наши наставници који раде са њима а то су Милица Бувач и Мирко Здјеларић.
Игра је основни вид кроз који деца уче, развијају се и пре свега повезују међусобно.

Срећан почетак нове школске године!

Август  28, 2019.

Драги наши,
прошао је летњи распуст и сада спремно дочекујемо почетак нове школске године.

У понедељак 2. септембра се враћамо нашим инструментима, певању и дружењу 🙂
Очекујемо још успешнију школску годину и многобројне награде наших талентованих ђака а све њихове успехе, моћи ћете да пратите путем наших дигиталних канала.

Ваша Основна музичка школа у Врбасу

Први круг уписа нових ђака

03. април 2019.

Почело је пријављивање за полагање пријемног испита за упис у основну музичку школу Врбас :)

Пријаве се могу преузети лично у нашој школи, електронским путем (контактирајте нас) а можете се пријавити и путем интернета (линк можете наћи на нашој фејсбук страници)

Пријемни ће се одржати 17. и 18. априла у просторијама музичке школе у Врбасу, тј. 09. маја у просторијама културног центра у Србобрану.


Изванредан успех двеју екипа на екипном тамкичењу солфеђа ,,Славенски”

23. март, 2019.

Након другог такмичарског дана екипног фестивала ,,Славенски", са поносом вас обавештавамо да су две наше екипе освојиле лауреат награду, тј. да су у својим категоријама биле најуспешније од свих екипа, освојивши тако највећи број бодова.

1. Екипа ,,Музички троугао" (Никола Станојевић, Татјана Пејаков и Марија Банковић) у класи наставнице Звездане Гладовић. Екипа се такмичила у IV-категорији - шести разред основне музичке школе. 

2. Екипа "Мешовити тактови" (Антониа Милер, Јелена Бојанић и Валентина Рудиј) у класи наставника Исидора Недовић, Звездана Гладовић и Стеван Гез. Екипа се такмичила у III-категорији - пети разред основне музичке школе. 

Честитамо ученицима на изванредним резултатима које су постигли у великој конкуренцији, као и наставницима који су их усмеравали и мотивисали на рад. Честитамо наравно и родитељима који дају неопходну подршку и атктивно учествују у свакој организацији :)

Такође, част је била чињеница да је наша наставница Звездана Гладовић ове године била позвана као члан жирија а тиме је потврђен квалитет образовног процеса у нашој малој али вредној школи. 
На другој фотографији се налази наставница Звездама Гладовић са уваженим члановима жирија (Власта Орчић и Маринела Скутелис) као и другим организаторима овог фестивала.

Јавни час у Србобрану

23. март, 2019.

Драги наши, овом приликом вас позивамо на концерт наших ученика истуреног одељења у Србобрану. 
Наступиће ученици следећих наставника (класа): Марија Ђукић (клавир), Мирјана Милисављевић (клавир), Дуња Витман (хармоника) и Ђорђе Недељков (хармоника).
Програм сачињавају композиције различитих музичких епоха, кроз чије особености ће вас водити звуци клавира и хармонике. На репертоару ће се наћи композиције Ј.С. Баха, В.А.Моцарта, В. Глука, Ф. Менделсона, Ф. Шопена, A. Доренског.
Концерт ће се одржати у понедељак 25. марта у дому културе Србобрана, са почетком у 17h.
Дођите и употпуните наше вече и подржите на тај начин наше ученике :)

креативност.png

Најава уписа нових ђака

19. март 2019.

Иако до краја овог полугодишта имамо још два и по месеца, већ сада се припремамо за наредну и пријем нових талената који ће кроз одабрани инструмент изразити своју креативност. 
Ускоро ћемо објавити и тачне датуме када и где ће наши будући ђаци прваци (малци генијалци) моћи да испитају своје музичке предиспозиције и тако обезбеде своје место у наредној школској 2019/2020. години :)

Успешан наступ на фестивалу солфеђа

22. фебруар, 2019.

Честитамо нашим ученицима на постигнутим резултатима на екипном фестивалу солфеђа ,,Славенски” у Новом Саду - где су се ученици из основних музичких школа надметали у вештинама писања музичког диктата, извођењу мелодијских и парлато примера као и тестовима из теорије музике.

Учествовало је више екипа из наше школе и то из трећег, четвртог, петог и шестог разред а ево и резултата неких од екипа:

У класи наставнице Звездане Гладовић, наступиле су следеће екипе: ,,Златне ноте” (Ана Станојевић, Стефан Анчић и Ања Банковић) прва награда (95.50 бодова), екипа ,,Музички троугао” (Никола Станојевић, Татјана Пејаков и Марија Банковић) прва награда (98,75 бодова).
У класи наставнице Ане Вујичић екипа ,,Мали тритонус” (Велизар Пејовић, Елена Илчешин и Ружица Хрњез) освојена друга награда (86,38 бодова).
У класи наставника Исидоре Недовић и Стевана Геза екипа ,,Корона” (Марија Алексић, Теодора Деспотовић и Лука Нинковић) друга награда (88.92 бодова)
Екипа ,,Мешовити тактови” (Антониа Милер, Јелена Бојанић и Валентина Рудиј) - освојена прва награда (98,67 бодова) - наставници Исидора Недовић, Стеван Гез и Звездана Гладовић;
Честитамо и ученицима који су се такмичили у појединачном пласману (шести разред) и то: Милица Јањић и Александра Петровић у класи Ане Вујачић и Сања Шљукић у класи - Исидора Недовић и Стеван Гез. 

Честитамо и нашим наставницима, који својим залагањем усмеравају ученике и учествују у њиховом музичком описмењавању као и родитељима који пружају неопходну подршку. 

А у недељу, наш мали (али одабрани) тим солфеђиста - који чине шест ученика школе - чека још једно такмичење, овај пут у Београду. 
Пожелимо им сви пуно успеха  :)

Одржан јавни час у Змајеву

18. март 2019.

Данас је у просторијама основне школе ,,Јован Јовановић Змај” у Змајеву, одржан јавни час класе Марије Ђукић (клавир) и Милоша Аврамовића (тамбура)
Јавни час био је и припрема троје ученика који ће у среду наступити на такмичењу ,,фестивал војвођанске тамбуре’’ у Сомбору.

 

Актуелности

Од прича о успеху наших ученика и наставника до актуелних програма и догађаја, наш сајт вам олакшава да будете информисани о најновијим догађајима.
Прочитајте најновије приче у наставку.

Запажени резултати на 27. Републичком такмичењу из солфеђа и теорије музике

08. Децембар 2019.

Са поносом вас обавештавамо да је осморо наших ученика остварило изузетне резултате на тренутно одржаном ,,27. Републичком такмичењу из солфеђа и теорије музике" у Београду (07-08.12.2019.)

Ово такмичење је највишег нивоа тог типа у нашој држави а на њему се ученици из свих музичких школа надмећу у више области предмета солфеђо и теорија музике.

Учествовали су ученици троје наставника Солфеђа наше музичке школе а ево и резултата ученика по класама:

Ученици наставнице - Звездана Гладовић:
Ана Станојевић, IIIа категорија -
Прва награда (100) бодова.
Ана Станојевић, IIIб категорија -
Прва награда (96 бодова)
Јелена Бојанић, IVб категорија -
Прва награда (97 бодова)

Ученици наставнице - Ана Вујичић:
Велизар Пејовић, IIа категорија -
Прва награда (98 бодова)
Миљан Савићевић, IIб категорија -
Прва награда (96 бодова)
Ружица Хрњез, IIб категорија -
Прва награда (95 бодова)

Ученици наставника - Стеван Гез:
Марија Алексић, IIIа категорија -
Прва награда (98) бодова)
Теодора Деспотовић, IIIа категорија -
Прва награда (98) бодова)
Лука Нинковић, IIIб категорија -
Прва награда (98 бодова)

Честитамо нашим ученицима на постигнутим резултатима као и њиховим породицама - без чије подршке ови успеси не би били могући. Честитамо и нашим наставницима и желимо да заједнички остваре још успеха којима наша школа доказује своју вредност.

Наша школа, иако мала у односу на друге музичке школе, годинама ниже награде са разних такмичења. А томе доприноси таленат наших ученика и њихова посвећеност музици заједно са усмереним радом наставника-ментора, на чему смо захвални. А музика може толико тога да нас научи у том процесу :)

Ваша Основна музичка школа у Врбасу

Најава Новогодишњег Хуманитарног концерта ученика Основне музичке школе у Врбасу

06. Децембар 2019.

Драги наши, у складу са предстојећом празничном атмосфером, са поносом вас обавештавамо да ће наш полугодишњи концерт бити хуманитарног типа - чиме читав догађај добија на додатном значају а повод за наше окупљање је још важнији.

Концерт ћемо одржати 17.12.2019. (уторак) у биоскопу ,,Југославија" у Врбасу (Маршала Тита 73/а) са почетком у 17 часова.

Добровољним прилозима сакупићемо средства како бисмо обрадовали наше мале другаре-јунаке са дечјег одељења болнице у Врбасу. А шта је лепши повод од њихових осмеха и среће?

Придужите нам се у овој лепој мисији и покажимо тако солидарност и слогу а то све уоквиримо на најлепши могући начин - Музиком.

Позовите ваше пријатеље, дођите породично на овај догађај и делите нашу објаву како бисмо у што већем броју остварили свој циљ :)

Ваша Основна музичка школа у Врбасу

Јавни час у Врбасу у понедељак 09. Децембра

06. Децембар 2019.

У понедељак 09.12.2019. у школи у Врбасу одржаће се јавни час. Наступиће ученици наредних класа:
Дуња Витман (хармоника), Весна Станков (клавир) и Лејла Елмази (клавир).

Дођите да уживамо заједно 

Јавни час клавирског одсека у Врбасу

05. Децембар 2019.

Јуче је у нашој школи одржан јавни час наших младих клавириста :)
Наступали су ученици следећих класа (наставница): Милица Огњановић, Настасја Оковацки, Лејла Елмази и Весна Станков.
За све оне који нису присуствовали, прилажемо пар фотографија и позивамо да и у будуће долазите на јавне наступе и тако пружите подршку нашој деци :)
Ваша Основна музичка школа у Врбасу

Запажени резултати на такмичењу ,,Pianissimo'' одржаном у Суботици

01. Децембар 2019.

Са поносом вас обавештавамо да су две наше ученице јуче оствариле запажене резултате на међународном такмичењу ,,Pianissimo" одржаном у Суботици.
Ученице Анастасија Вучетић (беби категорија) и Јована Паповић
(прва категорија), обе у класи наставнице Настасје Оковацки, освојиле су прве награде.
Честитамо нашим ученицама, њиховим породицама као и наставници Настасји на постигнутом резултату и желимо им да наставе истим темпом на свом музичком путу :)

Ваша Основна музичка школа у Врбасу

Јавни час издвојеног одељења у Савином Селу

07. Новембар 2019.

Драги наши,
јуче су наши ученици издвојеног одељења у Савином Селу приредили јавни наступ на којем су свирали ученици класе Милице Бувач (клавир), Сање Радивојевић (клавир) а наступиле су и две певачке групе које припрема наставник Мирко Здјеларић.

Делимо са вама фотографије и позивамо вас да посећујете наступе наших ученика и тиме подржите њихов рад :)

Ваша Основна музичка школа у Врбасу

Јавни час у Змајеву

01. Новембар 2019.

Јуче су наши ученици издвојеног одељења у Змајеву, у класи Марије Ђукић (клавир) имали јавни час а ево и неколико фотографија са тог догађаја

Посетили су нас мали другари :)

11. Oktobar 2019.

Јуче су нашу школу посетили мали другари којима смо направили кратку презентацију музичке школе.
Њихова енергија и чистота душе је нешто чему сви треба да тежимо а музика нас том циљу само може приближити

Јавни час наших ученика у Савином Селу

Октобар 10., 2019.

Јуче су наши другари из издвојеног одељења у Савином Селу имали мали концертић-дружења а поводом дечје недеље која је у току.
Свирали су, певали, играли и дружили се кроз разне музичке игре.
Организатори су били наши наставници који раде са њима а то су Милица Бувач и Мирко Здјеларић.
Игра је основни вид кроз који деца уче, развијају се и пре свега повезују међусобно.

Срећан почетак нове школске године!

Август  28, 2019.

Драги наши,
прошао је летњи распуст и сада спремно дочекујемо почетак нове школске године.

У понедељак 2. септембра се враћамо нашим инструментима, певању и дружењу 🙂
Очекујемо још успешнију школску годину и многобројне награде наших талентованих ђака а све њихове успехе, моћи ћете да пратите путем наших дигиталних канала.

Ваша Основна музичка школа у Врбасу

Први круг уписа нових ђака

03. април 2019.

Почело је пријављивање за полагање пријемног испита за упис у основну музичку школу Врбас :)

Пријаве се могу преузети лично у нашој школи, електронским путем (контактирајте нас) а можете се пријавити и путем интернета (линк можете наћи на нашој фејсбук страници)

Пријемни ће се одржати 17. и 18. априла у просторијама музичке школе у Врбасу, тј. 09. маја у просторијама културног центра у Србобрану.


Изванредан успех двеју екипа на екипном тамкичењу солфеђа ,,Славенски”

23. март, 2019.

Након другог такмичарског дана екипног фестивала ,,Славенски", са поносом вас обавештавамо да су две наше екипе освојиле лауреат награду, тј. да су у својим категоријама биле најуспешније од свих екипа, освојивши тако највећи број бодова.

1. Екипа ,,Музички троугао" (Никола Станојевић, Татјана Пејаков и Марија Банковић) у класи наставнице Звездане Гладовић. Екипа се такмичила у IV-категорији - шести разред основне музичке школе. 

2. Екипа "Мешовити тактови" (Антониа Милер, Јелена Бојанић и Валентина Рудиј) у класи наставника Исидора Недовић, Звездана Гладовић и Стеван Гез. Екипа се такмичила у III-категорији - пети разред основне музичке школе. 

Честитамо ученицима на изванредним резултатима које су постигли у великој конкуренцији, као и наставницима који су их усмеравали и мотивисали на рад. Честитамо наравно и родитељима који дају неопходну подршку и атктивно учествују у свакој организацији :)

Такође, част је била чињеница да је наша наставница Звездана Гладовић ове године била позвана као члан жирија а тиме је потврђен квалитет образовног процеса у нашој малој али вредној школи. 
На другој фотографији се налази наставница Звездама Гладовић са уваженим члановима жирија (Власта Орчић и Маринела Скутелис) као и другим организаторима овог фестивала.

Јавни час у Србобрану

23. март, 2019.

Драги наши, овом приликом вас позивамо на концерт наших ученика истуреног одељења у Србобрану. 
Наступиће ученици следећих наставника (класа): Марија Ђукић (клавир), Мирјана Милисављевић (клавир), Дуња Витман (хармоника) и Ђорђе Недељков (хармоника).
Програм сачињавају композиције различитих музичких епоха, кроз чије особености ће вас водити звуци клавира и хармонике. На репертоару ће се наћи композиције Ј.С. Баха, В.А.Моцарта, В. Глука, Ф. Менделсона, Ф. Шопена, A. Доренског.
Концерт ће се одржати у понедељак 25. марта у дому културе Србобрана, са почетком у 17h.
Дођите и употпуните наше вече и подржите на тај начин наше ученике :)

креативност.png

Најава уписа нових ђака

19. март 2019.

Иако до краја овог полугодишта имамо још два и по месеца, већ сада се припремамо за наредну и пријем нових талената који ће кроз одабрани инструмент изразити своју креативност. 
Ускоро ћемо објавити и тачне датуме када и где ће наши будући ђаци прваци (малци генијалци) моћи да испитају своје музичке предиспозиције и тако обезбеде своје место у наредној школској 2019/2020. години :)

Успешан наступ на фестивалу солфеђа

22. фебруар, 2019.

Честитамо нашим ученицима на постигнутим резултатима на екипном фестивалу солфеђа ,,Славенски” у Новом Саду - где су се ученици из основних музичких школа надметали у вештинама писања музичког диктата, извођењу мелодијских и парлато примера као и тестовима из теорије музике.

Учествовало је више екипа из наше школе и то из трећег, четвртог, петог и шестог разред а ево и резултата неких од екипа:

У класи наставнице Звездане Гладовић, наступиле су следеће екипе: ,,Златне ноте” (Ана Станојевић, Стефан Анчић и Ања Банковић) прва награда (95.50 бодова), екипа ,,Музички троугао” (Никола Станојевић, Татјана Пејаков и Марија Банковић) прва награда (98,75 бодова).
У класи наставнице Ане Вујичић екипа ,,Мали тритонус” (Велизар Пејовић, Елена Илчешин и Ружица Хрњез) освојена друга награда (86,38 бодова).
У класи наставника Исидоре Недовић и Стевана Геза екипа ,,Корона” (Марија Алексић, Теодора Деспотовић и Лука Нинковић) друга награда (88.92 бодова)
Екипа ,,Мешовити тактови” (Антониа Милер, Јелена Бојанић и Валентина Рудиј) - освојена прва награда (98,67 бодова) - наставници Исидора Недовић, Стеван Гез и Звездана Гладовић;
Честитамо и ученицима који су се такмичили у појединачном пласману (шести разред) и то: Милица Јањић и Александра Петровић у класи Ане Вујачић и Сања Шљукић у класи - Исидора Недовић и Стеван Гез. 

Честитамо и нашим наставницима, који својим залагањем усмеравају ученике и учествују у њиховом музичком описмењавању као и родитељима који пружају неопходну подршку. 

А у недељу, наш мали (али одабрани) тим солфеђиста - који чине шест ученика школе - чека још једно такмичење, овај пут у Београду. 
Пожелимо им сви пуно успеха  :)

Одржан јавни час у Змајеву

18. март 2019.

Данас је у просторијама основне школе ,,Јован Јовановић Змај” у Змајеву, одржан јавни час класе Марије Ђукић (клавир) и Милоша Аврамовића (тамбура)
Јавни час био је и припрема троје ученика који ће у среду наступити на такмичењу ,,фестивал војвођанске тамбуре’’ у Сомбору.

 

021 706431

Marsala Tita 118, Vrbas 21460, Serbia

  • Google Places
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

©2018 by Osnovna muzička škola Vrbas. Proudly created with Wix.com